Novice

Oratorij 2019: “Imaš moč”

Objavljeno

Oratorij bo v župniji Radovljica potekal od 14. do 20. julija. Med letošnjim oratorijem bomo spoznavali lik Petra Klepca, o katerem pripoveduje dolenjska legenda. Zaradi svoje majhne postave in telesne šibkosti ima Peter težko otroštvo in njegova vera vase je ves čas na preizkušnji. »Če bi bil močnejši, bi bilo moje življenje veliko lažje,« si […]

Novice

Oratorij 2018: “Eno je potrebno”

Objavljeno

Oratorij bo v župniji Radovljica potekal od 8. do 14. julija. Letošnja zgodba spremlja Friderika Baraga od njegove odločitve za študij, za duhovništvo in za misijone do njegovega škofovskega posvečenja. Poudarek v zgodbi je na njegovem delu med Indijanci. Skozi njegovo življenje bodo izpostavljene vrednote odločitev, kultura, krst, nenavezanost in gorečnost.

Novice

Oratorij 2016: Zdaj gre zares

Objavljeno

Letošnji Oratorij bo v župniji Radovljica potekal od 10. do 16. julija. Zgodba letošnjega oratorija govori o Ostržku, ki se iz lutke počasi prelevi v dečka. Vendar ta proces ni tako preprost. Pot njegovega odraščanja se vije med dobrimi sklepi in vsakodnevnimi skušnjavami, ki jim vedno znova podleže.

Novice

Sveže iz tiskarne: Oratorijske novice

Objavljeno

“Sveti Peter je z našim krajem zelo tesno povezan, saj je zavetnik naše župnije. V tem tednu pa je prav posebno mesto dobil tudi vsrcih otrok in animatorjev. Letošnja oratorijska zgodba namreč govori o Simonu, preprostem ribiču z obale Genezareškega jezera. Na Jezusovo besedo je vrgel mreže, vstal in hodil za njim ter postal Peter […]

Novice

Oratorij 2014: Na tvojo besedo

Objavljeno

Letošnji Oratorij bo v župniji Radovljica potekal od 6. do 12. julija. Zgodba oratorija 2014 Na tvojo besedo govori o življenju apostola Petra. Spoznamo ga kot preprostega ribiča, ki na Jezusovo besedo postane ribič ljudi. Kljub lastnim slabostim zaradi Jezusovega klica Peter postane apostol in zgled trdne vere.