Skoči na vsebino

Oratorij

Oratorijski strip

Kaj je bolj zabavno od branja časopisa? Branje stripa, seveda! Prav zato so ob zaključku najbolj posebnega oratorijskega poletja pridni animatorji pripravili še strip, ki si ga lahko prenesete na vaše računalnike, tablice in telefone ter ga spet in spet prebirate in ob njem obujate spomine.

Preberi več »Oratorijski strip

Oratorij 2019: “Imaš moč”

Oratorij bo v župniji Radovljica potekal od 14. do 20. julija.

Med letošnjim oratorijem bomo spoznavali lik Petra Klepca, o katerem pripoveduje dolenjska legenda. Zaradi svoje majhne postave in telesne šibkosti ima Peter težko otroštvo in njegova vera vase je ves čas na preizkušnji. »Če bi bil močnejši, bi bilo moje življenje veliko lažje,« si pogosto misli.

Preberi več »Oratorij 2019: “Imaš moč”

Oratorij 2018: “Eno je potrebno”

Oratorij bo v župniji Radovljica potekal od 8. do 14. julija.

Letošnja zgodba spremlja Friderika Baraga od njegove odločitve za študij, za duhovništvo in za misijone do njegovega škofovskega posvečenja. Poudarek v zgodbi je na njegovem delu med Indijanci. Skozi njegovo življenje bodo izpostavljene vrednote odločitev, kultura, krst, nenavezanost in gorečnost.

Preberi več »Oratorij 2018: “Eno je potrebno”

Oratorij 2016: Zdaj gre zares

Letošnji Oratorij bo v župniji Radovljica potekal od 10. do 16. julija.

Zgodba letošnjega oratorija govori o Ostržku, ki se iz lutke počasi prelevi v dečka. Vendar ta proces ni tako preprost. Pot njegovega odraščanja se vije med dobrimi sklepi in vsakodnevnimi skušnjavami, ki jim vedno znova podleže.

Preberi več »Oratorij 2016: Zdaj gre zares

Sveže iz tiskarne: Oratorijske novice

“Sveti Peter je z našim krajem zelo tesno povezan, saj je zavetnik naše župnije. V tem tednu pa je prav posebno mesto dobil tudi vsrcih otrok in animatorjev. Letošnja oratorijska zgodba namreč govori o Simonu, preprostem ribiču z obale Genezareškega jezera. Na Jezusovo besedo je vrgel mreže, vstal in hodil za njim ter postal Peter – Skala, na katero je Jezus sezidal svojo Cerkev. Ko je prvič slišal Jezusovo vabilo, ni kaj dosti razmišljal, enostavno je pustil vse in šel za njim – na Njegovo besedo.”

Preberi več »Sveže iz tiskarne: Oratorijske novice