Družinska sveta maša na Brezjah

škof Jurij Bizjak obhaja vernike na družinski maši

Družine Radovljiške dekanije smo romale k Mariji Pomagaj. Prišli smo se zahvalit za številne milosti, ki nam jih dobri Bog na priprošnjo Božje Matere podarja. Obenem smo skupaj s koprskim pomožnim škofom dr. Jurijem Bizjakom prosili za varstvo in blagoslov naših družin. 

Škof je v pridigi je poudaril pomen zvestih, trdnih zakonov in razumevanja v družini. Zbranim je zaželel, da bi bilo to srečanje kakor čaša hladne vode v vročem dnevu, kot je bila novica nadangela Gabrijela, da bo devica Marija postala Božja mati, čaša hladne vode za vse človeštvo. Zaželel je, da bi odšli z današnjega slavja okrepljeni, čvrsti, z večjim zaupanjem v Gospoda in z večjim zaupanjem v našo nebeško Kraljico. Božji Sin nam namreč s svojim učlovečenjem na poseben način razodeva, da smo mi vsi Božji otroci. Tako, kot je Božje otroštvo sveto, tako vzvišeno je dostojanstvo vsakega človeka. Devica Marija pa nam s svojim Božjim materinstvom razodeva, da je sveto vsako materinstvo in vzvišeno dostojanstvo vsake matere. Gospod jemlje in daje življenje in vsaka žena je kot mati Gospodova najtesnejša sodelavka. Pri vsakem novem življenju namreč sodelujejo trije: oče in mati in Vsemogočni.

Po prošnjah je sledil škofov blagoslov nosečnic, družin in vseh tistih, ki si želijo otrok.

Po koncu slovesnosti sta nas še navdušila Gregor in Kristina Čušin. Igralec je tokrat nastopal v vlogi očeta, saj sta nas s hčerko Kristino prek razmišljanj v pismih nasmejala. In ganila ob lepem pričevanju, kako različno, vendar globoko doživljata odnos oče – hči.