Zaključek misijona

Rafko Kralj, Andrej Župan, p. Janez Papa in p. Peter Vrabec

Pri slovesni deseti maši smo se v nedeljo, 25. marca 2012, zahvalili misijonarjema, ki sta nas nagovarjala ob svetem misijonu. Verjememo, da bodo naša odprta srca in številne molitve prinesle sadove Božje milosti v našo župnijo.

Kot je v pogovoru pred cerkvijo povedal župnik g. Župan, je vesel, saj se nas je v Linhartovi dvorani vsak večer zbralo blizu ali preko sto obiskovalcev. P. Janez, ki je tudi sam župnik, je drugače doživljal misijon kot p. Peter. Ta je povedal, da ga je ganila pripoved nekega vernika, ki je zelo globoko doživel misijon.

Poleg nagovorov patrov so nam na vest potrkali res lepa večerna predavanja. Pričevanja pravzaprav, saj so govorila o osebnem odnosu do Boga, moža do žene in žene do moža ter njune ljubezni do otrok, pa tudi našega krščanskega odnosa do bližnjega, ki mu moramo služiti v ljubezni.

Po deseti maši smo se zadržali pred cerkvijo v prijetnem klepetu. S tem je naša krščanska skupnost zaključila letošnji misijon. Začenjamo življenje po misijonu. Zdaj je odvisno od nas, kako bomo živeli iz svoje okrepljene vere.