Mini svetopisemski maraton

Božja beseda je beseda ljubezni. Letos jo bomo kot uvod v nedeljo Svetega pisma brali skupaj – sebi in drugim. Mini svetopisemski maraton je čudovita priložnost, da se skupnost poveže, doživi Božjo prisotnost in se odpre Svetemu Duhu. Tako bo naš mini maraton gotovo obrodil sadove.

Sveto pismo bomo brali v soboto, 26. januarja, v župnijski kapeli. Z branjem bomo pričeli ob 7. uri in bomo neprekinjeno brali do večerne svete maše (ob 18. uri).

Vsak župljan je povabljen, da si kadarkoli čez dan vzame čas in pride v kapelo, kjer lahko bere ali pa le posluša Božjo besedo. Posebej pa ste vabljene skupine, ki delujete pod okriljem župnije (zbori, skavti, molitvene skupine, ŽPS, zakonski skupini, …), da se opogumite in poskrbite za branje v enem od enournih terminov, da bo branje res potekalo nepretrgano. Če bi bilo bralcev več, bomo z branjem pričeli prej!

Prisotni v kapeli se z branjem izmenjujejo, tako da bralec vsakič, ko pride na vrsto, prebere le eno poglavje. Branje Svetega pisma v naši kapeli ni tekmovanje v brezhibnem branju. Je branje srca in duše. Zato je vsak človek, vsak glas, vsak prisotni dragocen v Božjih in naših očeh. Bodimo podobni učencem, ki so dan za dnem v templju in po hišah neutrudno učili in oznanjali evangelij o Kristusu Jezusu (Apd 5,42).