Nova maša – praznik župnije

Z marijinim mesecem majem stopamo vedno hitreje naproti slovesnosti nove maše in še prej duhovniškega posvečenja vašega rojaka Roka Pogačnika.

Vsaka slovesnost nove maše pomladi in ponovno poživi župnijsko občestvo. Hkrati pa je to lahko spodbuda vsem tistim, ki morda v sebi čutijo Gospodov klic, pa potrebujejo še nekaj zunanje spodbude, da zatem lahko z odločnim korakom stopijo na pot, po kateri že stopa novomašnik Rok.

Že pred novo mašo in posvečenjem se bomo skupaj v župniji pripravljali na ta velik dogodek s svetimi mašami, ki jih bodo v tednu pred tem darovali duhovniki, ki so izšli iz Radovljiške fare.

V soboto 29. 6., na praznik apostolskih prvakov Petra in Pavla, bo Rok ob 9. uri v Ljubljanski stolnici po polaganju nadškofovih rok prejel duhovniško posvečenje. Zvečer istega dne pa ga bomo sprejeli pred župnijsko cerkvijo, čemur bo sledila slovesna sveta maša, ki jo bo daroval gospod župnik. Rok pa bo »svojo« prvo – novo – mašo daroval v nedeljo ob 14. uri. Zvečer ob 19.30 pa se bomo z litanijami Srca Jezusovega Gospodu skupaj zahvalili za dar duhovništva ter prosili blagoslova na Rokovi duhovniški poti.

Prav je, da se še sam na kratko predstavim. Moje ime je Boštjan Dolinšek in sem bogoslovec 4. letnika iz župnije Svetega Benedikta v Stranjah nad Kamnikom. Trenutno pa že drugo leto na študiju teologije v Rimu. Rok me je že pred nekaj časa prosil, da bi sprejel vlogo caeremonierja na njegovi novi maši. To praktično pomeni, da bom v tednu pred novo mašo v vaši župniji ter tako po svojih najboljših močeh pomagal pri pripravi slovesnosti. Prav tako pa sem vam na voljo, da se name obrnete s kakršnimi koli vprašanji, ki so povezana z novo mašo. Upam, da bo ta slovesnost za vse nas in še posebej za vašo župnijsko občestvo trenutek razmisleka in zahvale za dar duhovništva preko katerega Gospod Jezus vedno znova vstopa na našo zemljo in nas spremlja na naših poteh.

Za vaša vprašanja, predloge ter opombe pa sem na voljo na telefonski številki 041-231-420 (najbolje je, če napišete sms, pa vas potem pokličem nazaj) ali preko elektronske pošte, na naslovu dolinsekb@gmail.com.

Lepo vas pozdravljam, voščim blagoslovljen mesec maj ter se veselim našega srečanja v mesecu juniju.

Boštjan Dolinšek, ceremonier