Sveto velikonočno tridnevje

Letošnja velika noč bo za nas, kristjane, precej drugačna. Slovenska škofovska konferenca je izdala navodila glede obredov in blagoslovov. V skladu z njimi v naši župniji pripravljamo vse obrede velikonočnega tridnevja na način, da boste omejitvam navkljub lahko z vašimi družinami doživeli velikonočne praznike.

Misal za Sveto velikonočno tridnevje

Prirejen ljudski misal za Sveto velikonočno tridnevje (.pdf knjižica), v katerem najdete celotne obrede velikega tedna in navodila za sodelovanje ljudstva:



Prenos obredov

S klikom na povezavo se vam odpre okno, kjer boste lahko dostopali do direktnega prenosa obredov:

Na naši facebook strani boste lahko v živo spremljali prenose svetih maš, obredov in blagoslova jedil iz župnijske cerkve.
Kmalu po neposrednem prenosu bodo posnetki na voljo na Youtube kanalu župnije Radovljica.

Seznam vseh prenosov:

  • Veliki četrtek: 19:00
  • Veliki petek: 19:00
  • Velika sobota – blagoslov jedil: 14:00*
  • Velika sobota – vigilija: 20:00
  • Velikonočna maša: 8:00

*Potek blagoslova jedil (navodila so napisana tudi Misalu za Sveto velikonočno tridnevje):

Gospod župnik bo v soboto ob 14:00 s prenosom v živo najprej v cerkvi molil in izgovarjal blagoslovne molitve, nato pa se bo okoli 14:20 odpravil z avtom in blagoslovljeno vodo blagoslavljat košare, ki jih boste pustili ali na oknih (večstanovanjske hiše) ali hišnih pragovih.
Poudarjamo, da ne toleriramo in ne spodbujamo javnega druženja ljudi, temveč sledenje navodilom, kot piše v misalčkih. Tam najdete tudi razpored ulic. Prav tako bo s klikom na povezavo za lažjo organizacijo možno spremljati premikanje avtomobila

Premikanje avta spremljajte preko GPS spletne povezave.

Vabimo vas, da novico o obredih in blagoslovih razširite med ljudi, da se bomo kot eno občestvo zbrali in udeleževali obredov.

Za več informacij spremljajte spletno stran ali facebook stran Župnije Radovljica.

Blagoslovljene velikonočne praznike!