Skala – dodatek za praznik vseh svetih (1. november) in vernih duš dan (2. november)

KAKO BOMO OBHAJALI LETOŠNJE PRAZNIKE VSEH SVETNIKOV IN VERNIH DUŠ DAN?

1. Zaradi zdravstvenih razmer se na praznik vseh svetih in spomina vseh vernih rajnih opusti tradicionalno obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Verniki naj zasebno ali s člani svoje družine (skupnega gospodinjstva) obiščejo samo grobove v domači župniji oz. znotraj svoje statistične regije in tam molijo za rajne.

2. Duhovniki naj blagoslovijo vse grobove na pokopališču brez navzočnosti vernikov. Blagoslov grobov naj spremlja zvonjenje zvonov župnijske cerkve in pokopaliških kapel. Tako bodo verniki po domovih z molitvijo lažje spremljali to sveto opravilo.
14.15 – BLAGOSLOV GROBOV – novo pok.– brez udeležbe ljudstva
14.30 – BLAGOSLOV GROBOV – staro pok. – brez udeležbe ljudstva

MED BLAGOSLOVOM GROBOV BO ZVONILO IN VABILO K MOLITVI ZA RAJNE.

Zasebna sveta maša ZA VSE ŽIVE IN RAJNE FARANE IN DOBROTNIKE 1. 11. ob 8.00. Po sveti maši je možno prejeti sv. Rešnje Telo. Za prejem svetega obhajila je potrebno biti v posvečujoči milosti in uro pred prejemom tešči!

Za sveto spoved je župnik na voljo vsak dan od 17.00 do 18.00!

3. Verniki naj med prazniki v domači župniji opravijo sveto spoved, prejmejo sveto obhajilo, darujejo za svete maše za pokojne, opravijo dobro delo in prejmejo odpustek. Zaradi trenutnih razmer, je popolni odpustek za verne rajne podaljšan za ves mesec november.

4. Namesto nakupov cvetja in sveč škofje vabijo vernike, da pri domačem duhovniku darujejo za svete maše (za svoje pokojne sorodnike, za zdravje v družini, za blagoslov pri delu, za srečen zakon, za uspeh v šoli, za starše, za prijatelje itd.). Župniki naj po spletu, e-pošti in socialnih omrežjih župljane povabijo k darovanju za mašne intencije in za vzdrževanje župnije.

5. Škofje vabijo, da se na večer pred praznikom vseh svetih (1. november) in spominom vseh vernih rajnih (2. november) ob 18.00 oglasijo zvonovi po vseh župnijskih cerkvah ter povabijo k družinski in osebni molitvi za rajne (npr. rožni venec).
1. in 2. novembra bodo zvonovi vabili k molitvi za rajne.

Requiem æternam dona eis, Domine: et lux perpetua luceat eis.
GOSPOD, DAJ NAŠIM RAJNIM VEČNI POKOJ IN VEČNA LUČ NAJ JIM SVETI.