Projekt za moj kraj: Obnova sakralnega znamenja na križišču Jelovške ulice in Kajuhove ulice

Pozdravljeni!

Z našim župnikom in nekaterimi farani si že več let prizadevamo, da bi na robu terase med javorji pri križišču Kajuhove in Jelovške ulice v Radovljici postavili znamenje Marije z Jezusom.

Dobre 3 m visoko znamenje je bilo v času komunizma odstranjeno, ostal je le še betonski temelj in prav bi bilo, da ga lokalna skupnost postavi nazaj.

Skupaj z župnikom sva obnovo sakralnega znamenja prijavila kot projekt Za moj kraj. V preteklem tednu je vsak občan, ki ima prijavljeno stalno prebivališče v občini Radovljica in je starejši od 15. let na dom prejel glasovnico z 10 mestno šifro, s katero lahko preko spleta glasuje za projekt Za moj kraj.

Na območju Krajevne skupnosti Radovljica je prijavljenih kar 16 različnih in zanimivih projektov. Občina bo v naslednjih 2 letih izpeljala 4 projekte, ki bodo prejeli največ glasov. Glasovanje bo potekalo od ponedeljka 9.11.2020 do vključno petka 13.11.2020.

Pod zaporedno št. 6 je projekt: Obnova sakralnega znamenja na križišču Jelovške ulice in Kajuhove ulice in vas naprošam za vaš glas!

Za projekt glasujete lahko tako da na spletni strani www.radovljica.si oddate glas za Znamenje (predlagam, da oddate glas zgolj za ta projekt.).

Prosim tudi za pomoč, naj vsak nagovori še kakšnega Radovljičana, ki je pri tem pripravljen sodelovati. Le skupaj nam bo uspelo.

Upam, da bomo že drugo leto lahko skupaj zbrani, ko bo župnik blagoslovil Marijino znameje, ki smo ga Radovljičani že imeli in ga bomo tudi na novo postavili.

Lep pozdrav, Simon Resman