Angelski svod, Radovljica

O misijonu

KARKOLI VAM REČE, STORITE. (Jn 2,5)

 

Dragi župljani!

 

Že pred enim letom smo vam naznanili župnijski misijon. Sedaj pa želimo potrkati na vrata vaših src in domov ter vsakega posebej in vse skupaj povabiti:
 

Pridite, misijon se začenja! Naš Gospod je blizu. Kristus prihaja, pojdite mu naproti!

 
Z oznanjevanjem evangelija bosta misijonarja utrjevala našo vero, poglabljala in poživljala našo povezanost z Bogom, s Cerkvijo in med seboj. Na srečanjih z župnijskimi skupinami bosta govorila o verskih, duhovih, moralnih, družinskih in drugih vprašanjih, ki zadevajo naše osebno in skupno življenje. Vsi, še posebej pa mladi, naj bi spoznavali prave življenjske vrednote, njihov smisel in cilj.
 
Misijonarja vam bosta na razpolago za osebne pogovore, posebej še za zakrament sprave – sv. spoved. Na domovih bosta obiskovala bolnike in onemogle.
 
Misijon je čas milosti in božjega obiskanja, čas ponujene božje roke in usmiljenja. Ne bojte se, pridite!
 

Uspeh misijona je dobra spoved ter življenje iz vere in ljubezni.

 

POMEN MAŠE ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE

Že nekaj časa ugotavljamo, da mnogi ljudje ne morejo prav zaživeti, da jih tlači mora, da so depresivni, da ni poleta v njihovem načinu življenja, skratka da so najmanj ovirani in nekateri celo blokirani iz neznanih ali nejasnih razlogov. Pri mnogih je vzrok čisto duhovne narave (lastni grehi, še posebej, če smo prizadeli druge), pri drugih deloma psihični (grehi drugih nad njimi) in pri nekaterih pretežno psihični (n.pr.nesreče brez osebnega greha, ki so pa povzročile hude travme). Včasih vse od naštetega izvira od naših prednikov, negativno deluje v družinskem deblu in lahko zelo ovira normalen oz . bogovšečen razvoj posameznikov.

Verjamemo, da je Jezus, kot Odrešenik in Božji zdravnik, najboljša rešitev za vsakega človeka, ki se mu zaupa. In verjamemo, da je prav evharistična daritev najlepše in najmočneje izražena prošnja za pomoč. To so na kratko glavni razlogi za darovanje maš za “notranje ozdravljanje in ozdravitev družinskega debla”, ki ji lahko sledijo tudi molitve nad posamezniki.