Dvajsetletnica Ruševcev

Radovljiški skavti, Ruševci, smo skupaj že 20 let. Okroglo obletnico smo praznovali v nedeljo, 7. oktobra. Zbrali smo se ob geslu 20 let, 1 srce. Zbralo se nas je lepo število in veseli smo ugotavljali, da nam skavtstvo še vedno veliko pomeni. V dvajsetih letih je naša skavtska družina zelo zrasla – preko 250 skavtov smo vzgajali v svojih vrstah. Marsikateri radovljiški skavt pa je na srečanje pripeljal tudi svojo družino, zato je bilo popoldne v znamenju veselega otroškega živžava.

Ob 13. uri smo se zbrali pred Zadružnim domom na Lancovem in se skupaj odpravili proti Pustemu gradu. Čeprav so vremenarji napovedovali dež, smo se pogumno odločili izpeljati program praznovanja na prostem, v pravem skavstkem duhu.

Na Pustem gradu smo postavili jambor in oltar za daritev svete maše. Po sklicu kvadrata smo zapeli skvtsko himno in dvignili zastavo. Čast je pripadla prvemu stagovodju radovljiških skavtov Janezu Resmanu.

Sledila je sveta maša, ki sta jo darovala nekdanja duhovna asistenta v stegu, g. Janez Šket in g. Jože Drolc. Somaševal je naš skavtski brat, p. Andrej Sotler.

Po maši smo se fotografirali. Program je bil zasnovan tako, da je bilo dovolj časa za srečanje in pogovor. Razrezali smo praznično torto in se zadržali ob tabornem ognju. Otroci so se navduševali nad peko tvista in hrenovk. Tudi imrovizirane mize z domačimi dobrotami, ki smo jih prinesli s sabo, so se počasi praznile.

Čeprav smo bili po vremenski napovedi opremljeni za dež, nas je vreme počakalo do konca praznovanja, potem pa se je ulilo, da so zadnji premočeni prišli domov. Zagotovo vemo, da je naliv temeljito pogasil skavtski ogenj. No, tisti pravi še gori, saj smo že kovali načrte za naslednje skupno srečanje.

Fotoutrinke s praznovanja si poglejte na naši facebook strani.