Otroke je obiskal sveti Miklavž

Radovljiške otroke je danes v Linhartovi dvorani obiskal sveti Miklavž.

Vse zbrane sta najprej pozdravila in spravila v dobro voljo Ana in Jure. Nato je čisto na kratko spregovoril še naš župnik, Andrej, ki je otroke povabil naj Miklavža čim bolj glasno pokličejo.  A da so ga uspeli priklicali medse, so se morali pošteno potruditi vsi v dvorani. Pomagali so očki in mamice, babice in dedki. In ko je že kazalo, da je sveti Miklavž letos pozabil na Radovljico, je župnik čisto zadaj opazil, da se je nad množico zasvetila Miklavževa škofovska palica. Skozi polno dvorano se je Miklavž komaj prebil do odra. Preden pa je otroke razveselil z darili, jim je namenil še nekaj besed:

Dragi otroci!

Leto je naokrog in spet smo se srečali v tej prekrasni Radovljici. Lani, če se prav spomnim, niste še dobro znali molitvic. Ali ste se do letos naučili katere? Bi skupaj zmolili O gospa moja, da slišim, če znate?
Bravo! Zelo dobro. Ko sem nedolgo nazaj pregledoval kaj vse ste počeli prek leta in nato kaj ste mi zapisali v pismu, sem si rekel, ali so bili ti otroci res tako dobri, prijazni, ustrežljivi, ubogljivi? Ali si res zaslužijo vsa tista darila, ki so si jih zaželeli? Po dolgem tuhtanju sem se odločil, da vam prinesem darila, a samo če obljubite, da boste v prihodnjem letu še bolj pridni kot letos. Da boste vedno ubogali starše, učiteljice, župnika. Da si boste pomagali in bili vedno prijatelji. Najbolj pomembno na svetu je, da imaš koga rad in da ima kdo rad tebe. Prav? Ste si zapomnili. Če se ne boste niti malo trudili, bom naslednje leto zelo premislil, če se bom ustavil tukaj v Radovljici. Moji parkelni so letos zelo jezni, ker jim nisem dovolil z mano v to dvorano. Morda naslednjič pridejo samo oni, brez mene. Zdaj pa tisto kar vsi čakate. Darila.

Na naši Facebook strani si oglejte nekaj fotografij.