Kristus je vstal in živi! Aleluja!

vstali_kristus_630px

Iskreno veselje navdaja vse kristjane ob prazniku Jezusove zmage nad smrtjo. V Radovljici je bila vstajenska procesija pri jutranji maši zaradi dežja le po “suhem”, v cerkvi. Vendar je bilo kljub vremenu praznično. Posebno radostno vzdušje je ob pevcih radovljiške Skale soustvarjal leški pihalni orkester. Velikonočnih presenečenj pa s tem še ni bilo konec.

Deseto mašo je daroval škof, msgr. dr. Anton Jamnik. Pozval nas je, naj bomo pravi velikonočni kristjani. Kot taki bomo širili žarke velikonočnega jutra. To pa bomo zmogli le, če bo svetloba v nas. Ta naj presije skozi malodušje, ki je velik greh današnjih kristjanov. Prizadevajmo si za osebno in družbeno pravičnost. Vzgajajmo srce, ki bo po zgledu novega papeža Frančiška občutljivo za najbolj revne in uboge med nami. Delajmo za dobroto in nežnost sredi grobosti tega sveta.

Škof Jamnik je vsem Radolčanom in gospodu župniku zaželel, naj nas povezanost v skupnosti in občestvena molitev opogumljata. Bodimo radostni! Današnji dan nas navdaja z upanjem in veseljem, ki ju po Kristusovem naročilu prinašajmo v družine, šole, na delovna mesta.