Odrasli mešani pevski zbor Skala

KDAJ:
vsak četrtek ob 20.00
KJE:
župnišče, pevska soba škofa Antona Vovka
ZBOROVODJA:
Gašper Urh
KONTAKT:
051 387 942, gasper.urh942@gmail.com

Nihče si ne more predstavljati velike noči brez slovesne aleluje ali božiča brez svete noči. Glasba je tako tesno povezana s skupnimi molitvami, da nedeljskih maš brez petja (pa tudi, če je ljudsko) med letom ni veliko. Pravzaprav smo že tako navajeni, da se slišijo orgle ali župnik začne peti Tebe ljubi moja duša, da se nam tihe maše lahko včasih zazdijo nekam prazne. Zato tudi v naši župniji živi zborovsko petje.

Mnoge praznike in skoraj vsako nedeljo prepeva odrasli mešani pevski zbor Skala, ki ga sestavlja 18 članic in 9 članov. Na leto se naučimo nemalo novih skladb in kot izkušeni pevci že skoraj na pamet prepevamo “železni repertoar” slovenskih korov.

Večkrat na leto sodelujemo z mladinskim zborom in včasih celo z otroškim, upamo pa se spoprijeti z velikimi slovesnostmi in takrat med nas zaide celo kakšna skladba, s katero bi se lahko pohvalil tudi kakšen profesionalen zbor.

Toda življenje radovljiškega pevca nikakor ni težko. Naše vaje so sproščene in trudimo se, da ne le sledimo zborovodji, ampak da prihajamo tudi s svojimi idejami in predlogi ter tako sodelujemo pri oblikovanju bogoslužja. Radi se družimo med seboj in cerkvenega pevca se redko pusti lačnega.

Upamo, da se še kdo opogumi in stopi k nam. Potrebno je le malo, da storiš veliko, in potrebujemo vsak nov in srčen glas. Zato se brez oklevanja pridruži!