škof Anton Jamnik sprašuje birmance.

Srečanje s škofom Antonom Jamnikom

Uro pred šmarnicami so se radovljiški birmanci, njihovi starši in botri srečali s škofom Tonetom Jamnikom, ki bo v nedeljo, 1. junija, 43 birmancem podelil zakrament svete birme.

Škof Jamnik je bil navdušen nad znanjem letošnjih birmancev, ki so se na prejem zakramenta pridno pripravljali v petih birmanskih skupinah. Pokazali so dobro poznavanje svetega pisma, v en glas so našteli deset Božjih zapovedi, sedem zakramentov in sedem darov Svetega Duha.  Edino vprašanje, kjer se je pri odgovoru zataknilo, je bilo, za kateri nogometni klub navija papež Frančišek (pravilni odgovor je San Lorenzo). Med izpraševanjem mladih pa smo izvedeli tudi, da je naš župnik odličen plesalec in je v svoji nekdanji fari vodil plesni tečaj za zakonce.

Da bi lahko zakrament res vsi prejeli v milosti, je med sveto mašo škof Jamnik spovedoval v spovednici pod korom. Po sveti maši pa se je srečal tudi s sodelavci župnijskega pastoralnega sveta in ostalimi župnijskimi sodelavci.

Vsi farani mlade v njihovih prizadevanjih kot občestvo podpirajmo z molitvijo. Iskreno jim zaželimo, da bi jih zakrament birme še bolj povezal s Kristusom in Cerkvijo.