Mini svetopisemski maraton 2014

ŽE TRETJE LETO!

Ponovno bomo skupaj na glas brali Sveto pismo – sebi in drugim. Ob tem doživljamo Božjo prisotnost, skupnost in notranjo izpolnitev, saj oznanjamo Božjo besedo. Z branjem bomo pričeli v kapeli v petek, 17. 10. po maši (19.30).

Do 21. ure bomo brali prisotni, potem pa po vrstnem redu. Brali bomo neprekinjeno, upam, da nam bo to uspelo, do začetka maše (19.00) v soboto, 18. 10. Po maši bo zaključek svetopisemskega maratona v Slomškovi dvorani, kjer si bomo ogledali odlični film po knjižni uspešnici Anonimni katolik. Vpišite se v razpredelnico, sebe ali skupaj s prijatelji, družino, skupino … Seznam bo med tednom zadaj v cerkvi na pultu, v nedeljah pa pred cerkvijo pri zapisovalcu, lahko pa pokličete na telefon 040 672 856 in se bomo dogovorili za prosti termin.

Če bi bilo bralcev več, bomo z branjem pričeli prej. Prisotni v kapeli se z branjem izmenjujejo, tako da vsak bralec prebere eno poglavje, ko pride na vrsto, spet prebere eno poglavje. Če kdo v kapeli ne želi brati, bo duhovno bogatil skupnost s poslušanjem. Branje Svetega pisma v naši kapeli ni tekmovanje v lepem, gladkem ali brezhibnem branju. Je branje srca in duše. Zato je vsak človek, vsak glas, vsak prisotni – biser – dragocen v Božjih in naših očeh.