Pojte Gospodu

S šolskim letom se je septembra začela tudi nova sezona pevskih zborov, ki jih v naši župniji ne primanjkuje. Tedensko bogoslužje pri nas krasi kar troje: otroški, mladinski in odrasli pevski zbor.

Da pa ta hvalevredna tradicija, ki jo v Radovljici gojimo že kar lep čas, ne bi propadla, vsako leto vabimo in smo zelo veseli novih članov. Zato na tem mestu prisrčno vabimo vse, ki bi želeli sodelovati pri nedeljskih mašah, praznikih in drugih dogodkih v župniji na tako lep in svet način, kot je petje v zboru.

Za vse je poskrbljeno.

OTROŠKI PEVSKI ZBOR, ki ga vodi Domen Vurnik, se bo dobival ob sobotah ob 16.00 v pevski sobi župnišča. Vanj se lahko včlanijo vsi otroci od 1. do 8. razreda.

MLADINSKI PEVSKI ZBOR Na_vdih, ki ga vodi gdč. Ana Urh, ima vaje ob sobotah zvečer (ponavadi ob 18.00), oz. po predhodnem dogovoru. Pridružijo se jim lahko vsi, ki v tem šolskem letu obiskujejo 9. razred osnovne šole, pa vse do študentov.

V svoje vrste vabi tudi MEŠANI PEVSKI ZBOR SKALA, ki ima od vseh zborov najdaljšo tradicijo in sprejema vse odrasle pevce in pevke. Zbor vodi ga. Severina Čop. Vaje imajo vsak četrtek po večerni maši prav tako v pevski sobi župnišča.

Še enkrat lepo vabljeni! Še posebej mladi, saj je petje v pevskem zboru eden izmed lepših načinov vključevanja v življenje župnije in podoživljanja naše vere.

Prosim, da se zavedate, da živahno zborovsko življenje, ki ga imamo v Radovljici, ni samoumevno in je vanj vloženega veliko truda, vztrajnosti in vestnosti. Brez novih okrepitev vsako leto pa kmalu ne bo več nikogar, ki bi se drenjal na koru in panično iskal note za psalm, alelujo ali katerokoli drugo pesem. Le pogumno! Čeprav pri petju veliko odpiramo usta in kažemo zobe, ne grizemo.