Blagoslov šolskih torb in zahvala gospodu župniku

Desetega avgusta je minilo deset let, odkar je Andrej Župan nastopil službo župnika v Radovljici. Danes po deseti sveti maši se mu je v imenu župnije zahvalil ddr. Klemen Bohinc, predstavnik ŽPSja, in mu izročil darilo. Sledilo je prijetno druženje ob pecivu, ki so ga napekle vestne gospodinje.

Preteklo desetletje je našo župnijo zaznamovalo z veliko izzivi, dogodki in obnovami, ki jih je gospod župnik s predanostjo in z veseljem sprejemal ter vodil. Njegova zavzetost je prepoznana tudi izven naše župnije, nenazadnje v tem mandatu opravlja tudi funkcijo dekana.

Ob obletnici g. župniku želimo veliko blagoslova, navdušenja in zdravja, da bo še naprej z veseljem opravljal svoje poslanstvo v radovljiškem vinogradu.

Župnik Andrej, Bog vas živi še naprej!


Spoštovani gospod župnik,

V začetku avgusta je minilo deset let, odkar Ste bili umeščeni za radovljiškega župnika. Z umestitvijo Vam je bila župnija Radovljica izročena v posest. Z vašim delom v preteklih desetih letih ste dokazali, da zelo skrbno upravljate s premoženjem ter zavzeto in z občutkom skrbite za obnovo stavbne dediščine. Ob umestitvi Vas je arhidiakon povedel do sedeža, s katerega od takrat naprej v naši farni cerkvi v Kristusovem imenu predsedujete bogoslužju in vodite molitev božjega ljudstva. Pri tem se pravoverno držite cerkvenih norm in katoliškega nauka. Arhidiakon vas je pozval, da Ste pristopili k oltarju in pričeli oznanjati božjo besedo in skrbeti za zveličanje ljudi v fari sv. Petra. Še posebej vas moramo pohvaliti, da ste uspeli poživiti župnijsko skupnost, pritegnili mlade, utrdili vero starejšim in bolnim. Uspešno ste organizirali misijon in v tem duhu delujete tudi do cerkve oddaljenih. Spoštovani gospod župnik, Farani Vam ob desetletnici podarjamo križ kovan iz 18 karatnega zlata, ki je delo zlatarja Christopha Steidla Porente. Darilo ni samo materialne narave, temveč ima tudi simbolni pomen. Rubin na križu simbolizira Kristusovo kri, briljant pa Svetega Duha. Križ povezuje klasično in sodobno obliko, kar naj vas spominja na povezanost tradicije s sodobnostjo. Za duhovno rast Vam podarjamo duhovne vaje pri sv. Jožefu v Ljubljani. Še enkrat se Vam farani zahvaljujemo za do sedaj opravljeno delo župnika. Pri Vašem posredovanju in utrjevanju vere Vam farani po priprošnji sv. Petra želimo obilo božjega blagoslova, pomoči Sv. Duha in zdravja.


Več fotografij si lahko ogledate na župnijski facebook strani.