Misijon 2012

Zaključek misijona

Pri slovesni deseti maši smo se v nedeljo, 25. marca 2012, zahvalili misijonarjema, ki sta nas nagovarjala ob svetem misijonu. Verjememo, da bodo naša odprta srca in številne molitve prinesle sadove Božje milosti v našo župnijo.

Družinska sveta maša na Brezjah

Družine Radovljiške dekanije smo romale k Mariji Pomagaj. Prišli smo se zahvalit za številne milosti, ki nam jih dobri Bog na priprošnjo Božje Matere podarja. Obenem smo skupaj s koprskim pomožnim škofom dr. Jurijem Bizjakom prosili za varstvo in blagoslov naših družin. 

Nadškof dr. Stres o pravičnosti

V četrtek, 22. marca smo se z nadškofom dr. Antonom Stresom pogovarjali o aktualnih družbenih temah. Nadškof je predaval o družbenem nauku Cerkev, ki je skupek načel družbenega življenja, ki izhajajo iz krščanskega pogleda na Boga in na človeka.

Milada Kalezić, FOTO DAMJAN ŠVARC

Pričevanje Milade Kalezić

V torek, 20. marca 2012 nas je s svojim pričevanjem nagovorila Milada Kalezič, ki ni samo igralka, ampak je mama, gospodinja, hči … In je tako kot vsi vpeta v številne odnose. Vera ji pomaga v vsakdanjem življenju. »Dotik Cerkve stori, da lahko vstaneš in strežeš vsem.«

Sveta maša ob začetku misijona

V petek, 16. marca 2012 smo pri večerni maši pričeli sveti misijon v Radovljici z geslom »Karkoli vam reče, storite!«. Ob misijonarjih – frančiškanih p. Petru Vrabcu in p. Janezu Papi sta someševala radovljiška duhovnika – župnik Angrej Župan in duhovni pomočnik Rafko Kralj.